Hvad er dansk design kendt for?

Klassisk dansk design er en stilart, der blomstrede i midten af 1900-tallet. Der findes mange succesfulde designere i den danske historie. Men hvad er dansk design? Stilen er en kombination af funktionalitet og simplicitet. Design handler i sin enkelthed om det æstetiske. Når vi kigger på dansk design, så ligger der også en overvejelse bag formen. Vi efterspørger hele tiden løsninger til at lette vores hverdag. Her kommer designet ind som en løsning til at gøre dagen behagelig. Det kan være en god stol, som vi kan slappe af i, eller en stol som vi sidder på, når vi spiser aftensmad ved spiseborde. To stole – to situationer – med hver deres design og komfort i forhold til menneskets ergonomi.

Dansk design kan også være med til at give os en følelse af at høre til i et fællesskab. Det er en måde at kommunikere vores personlighed med de produkter og mærker, som vi omgiver os med. Vi kan vælge at følge én designer eller kombinere flere forskellige både danske og udenlandske designere til vise, hvem vi er ud fra form, farve og funktion.

“Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen i stedet for med djævlens vold og magt at tilpasse mennesket til tingene”.

Børge Mogensen, BT, 1958.

Indretning med dansk design

Vi indretter vores hjem efter vores personlighed med de materialer, former og farver, som vi ønsker. Vores køkken består eksempelvis af mange forskellige designs, som vi har taget stilling til. Spisebord (form, farve, materiale, størrelse), stole (højde, materiale, farve, komfort), lampe (lysets skær, farve, størrelse), køkkenknive (dit valg af madvarer, skarphed, at den ligger godt i hånden). Ned til den mindste ting i vores køkken – dåseåbneren – er der tænkt over form, farve og funktion.

Hvilke kendte danske designere kender vi?