Din personlige indretning

Der kommer løbende nye tendenser til indretning. Masser af muligheder for at kombinere farver, materialer og møbler, som giver din personlige indretning. Skal du have en samme stil hele vejen igennem dit hjem, eller må et rum skille sig ud? Vores hjem består ofte af sammensætninger: nykøb, genbrugskøb, designermøbler, IKEA-møbler, arvede møbler, impluskøb, kærestens/konens/mandens møbler eller gaver. Alt sammen kan være forskellige stilarter, som vi kombinerer til at skabe vores personlige indretning. Her får du 3 tips til at komme igang med din personlige indretning.

1. Hold dig til højst 3 farver

Når du starter med at indrette et nyt rum, så tænk over, hvad det skal bruges til. Tillæg dertil hvad du har lyst til og behov for.

Er det dit soveværelse, hvor du helst skal kunne slappe af og få ro?

Må dit badeværelse skabe energi og være sprængfyldt med farver?

En god start er at finde højst tre farver til din personlige indretning. Så undgår du at få et hjem, der forvirrer. De store flader i rummet er loft, gulv, vægge og møbler, som har stor betydning for, hvordan vi oplever et rum. Ofte kan det være en god idé at holde især loft, gulv og vægge i neutrale farver. Det er oftest ikke de flader, som vi jævnligt laver om op. Større møbler som borde, stole, reoler, sofaer og tæpper er også ofte ting, vi har i mange år, så de må også gerne følge de andre flader. De giver dog en mulighed for at give dit hjem et strejf af en oplevelse for øjet. Det kan være en lækker lænestol i læder og egetræ på et tæppe, der markerer dit læsehjørne.

Har du lyst til løbende at se på andre ting, så har du for eksempel puder og plakater. Ting, som er lettere at flytte rundt på, og som skaber et andet visuelt vue i dit hjem.

2. Materialer til dine møbler

Møbler kan vi købe i mange forskellige materialer og kvaliteter. Bare tænk på træ, som også findes i mange varianter – europæisk egetræ, amerikansk egetræ, valnød, ahorn, ask, teak, kirsebær, bøg, fyrretræ, grantræ – og mange flere. Hver træsort har sin farve og hårdhed. Flere kan med tiden skifte til en mørkere farve – især hvis de står i direkte sol. Valnød har et livligt farvespil lige fra helt lysebrun til mørkebrun.

Stål giver en industriel og rå oplevelse. Samtidig passer stål rigtig godt ind i den nordiske enkelthed i indretningen.

Læder skaber varme i dit hjem med de naturlige brune nuancer. Møbler i læder kan du også få i mange farver, så de passer ind i din stil. Når du køber møbler – fx. en ny sofa – så kan du i flere møbelhuse selv vælge, hvilken farve læder du ønsker. Læder bliver mere og mere brugt til mindre ting i hjemmet som eksempelvis by Wirth, der kombinerer træ og læder til håndklædeholderen.

Tekstiler giver varme og personlighed til dit hjem. Puder, gardiner og gulvtæpper findes alskens farver, størrelser. De giver masser af muligheder for at du kan vælge og skifte, så de passer til det, du har lyst til. De er lette at flytte rundt, let at gemme de pastelfarvede puder væk for vinteren eller til et andet rum. Tekstil er samtidig med til at ændre akustikken i dit hjem. Oplever du en form for ekko i et rum, så prøv at lægge et tæppe på gulvet.

3. Hvilke møbler har du brug for – og har du lyst til at have

Til valget af møbler er det lettest at se på, hvilket rum møblerne skal være i. I stuen kan du blandt andet have en sofa, sofabord, lænestole, tv-bord, stuebord, lampeborde. Udfra det første tip så kan du holde dine møbler til én farve/materiale.

Med de 3 tips har du et godt udgangspunkt for din personlige indretning. Ligesom at du ændrer dig i livet, så kan din personlige indretning også ændre sig. Giver sommerens lys og skønne varme aftener dig inspiration til at male en væg i en anden farve? Eller er de orange og brune farver i efteråret din vej til at få flere farver ind i dit hjem?

Det kan være en rigtig god proces at finde frem til din personlige indretning. Vær kreativ. Find farver og materialer, som du kan lide, og se dit hjem forvandle sig.

Kærlig hilsen
Mette